Ingrediente:
-
1,5 kg castraveți (tăiați pe lung în sferturi sau felii groase) -
1 kg morcovi (dați pe răzătoarea mare) -
1 kg ardei gras roșu (tăiat fâșii subțiri) -
1 kg roșii (transformate în suc prin blender sau mașina de tocat) -
1 căpățână de usturoi (tocat mărunt) -
1 legătură de pătrunjel (opțional, pentru gust și decor) -
2 linguri de sare neiodată -
150 g zahăr -
200 ml ulei -
100 ml oțet de 9%
Mod de preparare:
-
Pregătește legumele: Taie castraveții, ardeii și dă morcovii pe răzătoare. Amestecă-le într-un vas mare.
-
Fierbe sucul de roșii împreună cu zahărul, sarea, uleiul și oțetul timp de 10 minute.
-
Adaugă legumele în oala cu suc și fierbe totul împreună la foc mic încă 20-25 de minute, amestecând ocazional.
-
Cu 5 minute înainte de final, adaugă usturoiul.
-
Toarnă salata fierbinte în borcane sterilizate, închide-le ermetic și întoarce-le cu capacul în jos pentru 10 minute.
-
Acoperă-le cu pături până se răcesc complet.