felicitari

Cele mai gustoase sarmale din lume – dispar primele de pe masă, se topesc în gură, rețeta este delicioasă și simplă!

Vă propun o rețetă de sarmale din varză. Aceste sarmale vor fi primele care se termină de pe masă – sunt fragede, delicioase și ușor de preparat!

„Sarmale” – îți vine să-ți lingi degetele!

Ingrediente:
Pentru umplutură:

Pentru sos:

Mod de preparare:

  1. Îndepărtați frunzele exterioare ale verzei și spălați bine căpățâna.
  2. Pregătiți o oală mare cu apă. Scufundați varza în apă clocotită timp de 3-4 minute pentru a înmuia frunzele. Scoateți-o și lăsați-o la răcit.
  3. Amestecați toate ingredientele pentru umplutură.
  4. După ce varza s-a răcit, desprindeți frunzele.
  5. Puneți câte o porție de umplutură pe fiecare frunză și rulați-le sub formă de plic.
  6. Dacă ați terminat umplutura, dar mai aveți frunze de varză, tocați-le și puneți-le pe fundul unei oale curate. Deasupra puneți varză murată. Amestecați ingredientele pentru sos.
  7. Așezați un strat de sarmale în oală și turnați jumătate din sosul preparat. Adăugați un strat de varză – restul sarmalelor – și apoi restul de sos de roșii.
  8. Acoperiți oala cu capac și aduceți la fierbere. Reduceți focul și fierbeți timp de 2 – 2,5 ore.


TRIMITR