felicitari

Două cele mai bune rețete de macrou umplut


Două rețete delicioase pentru prepararea macroului umplut.


Rețeta nr. 1

Un preparat savuros și sățios, cu o umplutură perfectă care completează gustul macroului.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Decongelează macroul, curăță-l de măruntaie și spală-l bine.
  2. Fă tăieturi diagonale pe pește, la distanță de 3-4 cm una de alta, obținând 3-4 tăieturi. Presară sare.
  3. Rade ouăle și brânza pe răzătoarea mică. Toacă fin pătrunjelul. Amestecă brânza, ouăle, verdeața, coaja rasă de lămâie și usturoiul pisat. Adaugă puțină sare și omogenizează.
  4. Așază peștele pe folie de aluminiu, umple-l bine cu amestecul pregătit, apoi stropește-l cu suc de lămâie. Împachetează-l în folie, având grijă să lași o „pernuță” de aer, fără să strângi prea tare.
  5. Coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute. Spre final, poți desface folia și mai coace încă 5 minute pentru o crustă aurie.

Poftă bună!


Rețeta nr. 2

Macrou umplut cu ou și brânză
Ingrediente:

Mod de preparare:
  1. Fierbe ouăle până sunt tari.
  2. Rade brânza pe răzătoare. Taie mărunt ouăle și verdeața.
  3. Amestecă ouăle, brânza, sucul și coaja de lămâie, verdeața și muștarul. Asezonează cu sare și piper.
  4. Curăță și spală macroul, apoi tamponează-l cu șervețele de hârtie pentru a-l usca.
  5. Fă câte 3 tăieturi diagonale adânci pe fiecare parte a peștelui. Presară sare și piper. Umple peștele cu amestecul de ou și brânză. Împachetează fiecare pește în folie de aluminiu și pune-le pe o tavă.
  6. Coace-le în cuptor la 180°C timp de 20-25 de minute. La final, deschide folia și mai coace peștele la 250°C pentru încă 10 minute, până devine auriu.

Poftă bună!
Sursa


TRIMITR