Rețetă:
- Surimi (batoane de crab) – 200 g
- Castravete proaspăt – 2 bucăți
- Fasole roșie – 1 conservă
- Usturoi – 2-3 căței
- Maioneză – după gust
Maioneză de casă:
- Ulei vegetal – 200 ml
- Ou – 1 buc
- Muștar „Haas” – 1 linguriță
- Zeamă de lămâie – 1 linguriță
- Zahăr – 1 linguriță
- Sare – 1/2 linguriță
Mod de preparare:
- Tăiați 200 g de surimi (batoane de crab). Cum să alegeți batoane de crab de calitate am explicat într-un videoclip anterior, pentru comoditatea voastră am lăsat linkul sub video.
- Tăiați castraveții proaspeți cubulețe. Puneți castraveții și batoanele de crab într-un bol. Scurgeți lichidul din conserva de fasole roșie și adăugați-o în salată.
- Treceți 2-3 căței de usturoi printr-o presă de usturoi. Asezonați cu maioneză. Eu folosesc maioneza de casă cu gust clasic, pe care o fac singură.
Pentru maioneza de casă:
- Într-un borcan, turnați 200 ml de ulei vegetal și spargeți un ou. Pentru a obține o maioneză perfectă, uleiul și ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
- Adăugați 1 linguriță de zahăr, 1/2 linguriță de sare și 1 linguriță de muștar de bună calitate, deoarece muștarul influențează gustul maionezei.
- Introduceți un blender de mână până la ou și începeți să mixați, ridicând blenderul treptat până când maioneza se îngroașă. Adăugați 1 linguriță de zeamă de lămâie și mai mixați o dată. Totul durează aproximativ 1-2 minute. Maioneza este gata.
- Amestecați salata, puneți-o într-un bol și serviți-o la masă.