Salata „Șuba” după o rețetă deosebită. Festivă, suculentă, gustoasă și pufoasă
Ingrediente:
- 7 cartofi
- 4 morcovi
- 4 sfecle roșii
- Maioneză
- 1/3 linguriță de sare
- 2 cepe
- 100 ml apă
- 30 ml oțet 9%
- 1 linguriță zahăr
- 150 g hering sărat
Mod de preparare a salatei „Șuba”:
- Pregătirea legumelor:
- Înveliți sfecla roșie în folie de aluminiu. Puneți cartofii și morcovii într-o tavă pentru copt.
- Coaceți sfecla timp de 2 ore și celelalte legume timp de 1 oră la 200°C.
- Marinarea cepei:
- Tăiați ceapa mărunt și amestecați-o cu sare, zahăr, oțet și apă. Lăsați-o la marinat timp de 10-15 minute.
- Montarea salatei în straturi:
- Radeți 3,5 cartofi pe răzătoarea mare și așezați-i în interiorul unui inel culinar. Presărați puțină sare, apoi ungeți stratul cu maioneză.
- Adăugați peste stratul de cartofi jumătate din cantitatea de ceapă marinată și jumătate din heringul tăiat bucăți mici.
- Stratul de morcovi:
- Radeți doi morcovi și așezați-i peste stratul de hering. Ungeți cu maioneză.
- Stratul de sfeclă roșie:
- Radeți două sfecle și puneți-le peste stratul de morcovi, apoi ungeți din nou cu maioneză.
- Repetarea straturilor:
- Adăugați din nou cartofi rași, ceapă marinată, hering și morcovi.
- Stratul final:
- Separați albușurile de gălbenușuri. Radeți albușurile peste stratul de morcovi, ungeți-le cu maioneză, iar deasupra adăugați sfecla răzuită și maioneză.
- La final, radeți fin gălbenușurile peste stratul de sfeclă.
- Finalizarea:
- Lăsați salata la frigider timp de câteva ore pentru a se pătrunde bine toate straturile.
- Scoateți cu grijă inelul culinar și ungeți marginile salatei cu maioneză.
Rezultat:
Salata „Șuba” este gata – o combinație delicioasă, sățioasă și festivă, perfectă pentru a impresiona familia și oaspeții! Poftă bună!