Ingrediente:
- Slănină cu strat de carne
- Maioneză
- 1 cap de usturoi
- 1 lingură de sare
- 1 linguriță de piper
- 1 linguriță de boia de ardei
- Câteva frunze de dafin
Mod de preparare:
- Tăiați slănina în bucăți de dimensiuni dorite.
- Amestecați toate ingredientele, cu excepția frunzelor de dafin. Usturoiul se pasează prin presă.
- Ungeți fiecare bucată de slănină cu amestecul obținut și puneți-o în pachețele separate. Legați fiecare pachețel și puneți-le toate într-un singur pachet, pe care îl legați.
- Puneți apă la fiert, aduceți-o la punctul de fierbere și puneți pachețelele în apă. Când apa începe din nou să clocotească, reduceți focul și lăsați slănina să fiarbă la foc mic timp de 2,5 ore.
- Scoateți pachețelele și lăsați-le să se răcească.
- Scoateți slănina din pachețele și puneți-o într-un recipient cu capac. Puneți-o în frigider pentru 12 ore.