🐖 Picioare de porc rumenite la cuptor

🐖 Picioare de porc rumenite la cuptor

Ingrediente:

  • 4 picioare de porc (ciolane sau rasoluri mici)

  • 4–5 căței de usturoi zdrobiți

  • 1 linguriță boia dulce

  • 1 linguriță cimbru uscat

  • 2 foi de dafin

  • Sare și piper după gust

  • 2 linguri muștar (opțional)

  • 1 lingură miere sau zahăr brun (pentru glazură)

  • 100 ml vin alb sau bere (pentru frăgezire)

  • 2 linguri ulei


🧑‍🍳 Mod de preparare:

  1. Pregătirea picioarelor:

    • Spală bine picioarele de porc și opărește-le 10 minute în apă clocotită cu oțet, apoi clătește-le.

  2. Marinarea:

    • Amestecă usturoiul, sarea, piperul, boiaua, cimbrul, muștarul, mierea și uleiul.

    • Unge bine picioarele și lasă-le la marinat minim 2 ore (ideal peste noapte).

  3. Coacerea:

    • Așază picioarele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

    • Adaugă vinul sau berea și foile de dafin.

    • Acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor 2 ore la 180°C.

  4. Rumenirea:

    • După cele 2 ore, îndepărtează folia și lasă încă 30–40 min la 200°C, până devin aurii și crocante.


Verificați De asemenea

Salată de sfeclă „a doua zi și mai gustoasă”

Sfecla rămâne un ingredient accesibil și apreciat. În tradiție populară i se atribuie numeroase beneficii, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *