Ciupercile în mod obișnuit necesită mult timp pentru marinare, dar rețeta noastră este mai rapidă și mai simplă, fiind nevoie de aproximativ 5 minute pentru pregătire. Aceste champignoane sunt perfecte pentru a fi pregătite la grădină, gata imediat pentru a fi servite ca aperitiv sau garnitură.
Ingrediente:
- Ciuperci mici: 1 kg
- 4 căței de usturoi
- 3 foi de dafin
- 1 lingură piper negru boabe
- 1/2 lingură coriandru
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură sare
- 2 linguri ulei vegetal
- 3 linguri oțet de mere
- 50 ml apă
- 1 ceapă roșie
- Mărar
Rețetă pas cu pas:
- Pune ciupercile într-o oală adâncă, adaugă usturoiul tocat mărunt, foile de dafin, piperul boabe și coriandrul.
- Adaugă zahărul, sarea, uleiul și oțetul. Amestecă bine toate ingredientele și pune oala pe foc, lăsând compoziția să ajungă la punctul de fierbere.
- Fierbe ciupercile timp de 5 minute la foc mediu.
- Taie ceapa roșie în jumătăți de rondele și adaug-o peste ciuperci. Amestecă din nou și adaugă mărarul.
- Lasă ciupercile să se răcească complet la frigider. După răcire, sunt gata de servit.
Sugestie: Pregătite în acest mod, ciupercile vor fi atât de delicioase încât cu siguranță ți se va cere să repeți rețeta! 😊
”