Două rețete delicioase pentru prepararea macroului umplut.
Rețeta nr. 1
Un preparat savuros și sățios, cu o umplutură perfectă care completează gustul macroului.
Ingrediente:
- 3 bucăți macrou congelat
- 2 ouă fierte
- 50 g brânză
- 4-5 fire pătrunjel
- ½ lămâie
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
- Decongelează macroul, curăță-l de măruntaie și spală-l bine.
- Fă tăieturi diagonale pe pește, la distanță de 3-4 cm una de alta, obținând 3-4 tăieturi. Presară sare.
- Rade ouăle și brânza pe răzătoarea mică. Toacă fin pătrunjelul. Amestecă brânza, ouăle, verdeața, coaja rasă de lămâie și usturoiul pisat. Adaugă puțină sare și omogenizează.
- Așază peștele pe folie de aluminiu, umple-l bine cu amestecul pregătit, apoi stropește-l cu suc de lămâie. Împachetează-l în folie, având grijă să lași o „pernuță” de aer, fără să strângi prea tare.
- Coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute. Spre final, poți desface folia și mai coace încă 5 minute pentru o crustă aurie.
Poftă bună!
Rețeta nr. 2
Macrou umplut cu ou și brânză
Ingrediente:
- 2 bucăți macrou
- 2 ouă fierte
- 50 g brânză tare
- ½ linguriță muștar uscat
- ½ lămâie (suc și coajă rasă)
- Verdeață
- Sare, piper
- Fierbe ouăle până sunt tari.
- Rade brânza pe răzătoare. Taie mărunt ouăle și verdeața.
- Amestecă ouăle, brânza, sucul și coaja de lămâie, verdeața și muștarul. Asezonează cu sare și piper.
- Curăță și spală macroul, apoi tamponează-l cu șervețele de hârtie pentru a-l usca.
- Fă câte 3 tăieturi diagonale adânci pe fiecare parte a peștelui. Presară sare și piper. Umple peștele cu amestecul de ou și brânză. Împachetează fiecare pește în folie de aluminiu și pune-le pe o tavă.
- Coace-le în cuptor la 180°C timp de 20-25 de minute. La final, deschide folia și mai coace peștele la 250°C pentru încă 10 minute, până devine auriu.
Poftă bună!
Sursa
”