Sarmale „Visul Bărbatului”: le iubesc mai mult decât colțunașii. Sățioase și din belșug!


Sarmalele „Visul Bărbatului” reprezintă combinația perfectă dintre consistență, gust și căldura unei mese de casă. Umplutura cu carne, varza fragedă și sosul aromat fac din acest preparat un favorit pentru iubitorii mâncărurilor gustoase și hrănitoare. Pregătiți sarmalele după această rețetă, iar bărbatul din viața voastră va cere porție după porție! Garantat mai gustoase decât colțunașii și, în plus, sunt multe! Aflați cât de ușor se prepară această delicatesă și răsfățați-vă familia.


Ingrediente:

  • 2 verze
  • 400 g orez
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 350 g carne tocată
  • 1 lingură ardei gras măcinat
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 5-6 linguri sos de roșii
  • 1 linguriță ardei iute, piper negru și mentă
  • 1 lingură sare
  • 1/4 legătură pătrunjel
  • 200 ml ulei

Pentru sos:

  • 1/2 lingură pastă de roșii
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • 5-6 linguri ulei
  • 1 linguriță sare
  • Apă fierbinte

Mod de preparare:

  1. Pregătirea verzei
    Spăl varza și scot cotorul cu ajutorul unui cuțit. Pun apa la fiert într-o oală mare, adaug varza întreagă în apă clocotită. O las să fiarbă încă 10 minute după ce începe din nou să clocotească. Cu ajutorul a două furculițe, desprind cu grijă frunzele una câte una, le răcesc și tai partea îngroșată a frunzelor.
  2. Umplutura
    Într-un bol adaug orezul bine spălat, ceapa tocată mărunt, usturoiul ras, carnea tocată, ardeiul gras măcinat, pasta de roșii și sosul de roșii. Asezonez cu ardei iute, piper negru, mentă, sare și pătrunjel tocat. Adaug uleiul vegetal și amestec totul bine cu mâinile.
  3. Formarea sarmalelor
    Tai frunzele de varză în jumătate. Pun o cantitate potrivită de umplutură în fiecare bucată de frunză și formez sarmalele, rulându-le strâns.
  4. Așezarea în oală
    Pe fundul unei oale, așez frunzele rămase de varză și aranjez sarmalele peste ele.
  5. Sosul
    Într-un bol mic, amestec pasta de roșii cu sucul de lămâie, uleiul, sarea și puțină apă fierbinte. Torn sosul peste sarmale în oală.
  6. Gătirea
    Pun oala pe foc și las să fiarbă până începe să clocotească. Apoi, reduc focul la minimum, acopăr cu un capac și fierb timp de 35-40 de minute. După ce le iau de pe foc, le las să se odihnească în oală, acoperite, timp de încă o oră.

Poftă bună!
Răsfățați-vă cu aceste sarmale delicioase „Visul Bărbatului” și împărtășiți rețeta cu cei dragi!


Verificați De asemenea

Halva de casă – rețeta copilăriei 🍯

Am încercat o mulțime de rețete de halva și parcă niciuna nu era „acea” halva! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *