Scrumbia sub blană: înlocuim heringul cu scrumbie și devine mult mai gustoasă
Scrumbia sub blană este, în esență, o variație a salatei tradiționale cu hering, cunoscută de mulți. Însă aceasta este mult mai gustoasă și se prepară chiar mai simplu. În plus, salata este atât de vibrantă, încât poate fi cu încredere pusă în fruntea mesei festive.
Ingrediente:
- 500 de grame de sfeclă
- 2 fileuri de scrumbie afumată
- 4 ouă
- 200 de grame de morcov
- 400 de grame de cartofi
- 150 de grame de maioneză
Cum se prepară scrumbia sub blană:
Cartofii nu trebuie curățați. Se fierb în coajă în apă sărată, apoi se curăță și se dau prin răzătoare mare.
Adăugăm puțină maioneză, amestecăm și așezăm acest amestec ca primul strat în forma pentru servirea salatei.
Acum, un file de scrumbie se taie cubulețe mici, iar celălalt se taie în bucăți mari. Pe al doilea strat se pune peștele mărunțit.
Deasupra se pune o ceapă roșie tăiată mărunt și se acoperă cu un strat subțire de maioneză. Următorul strat este morcovul fiert și mărunțit, iar deasupra se pune din nou maioneză.
În partea de sus, se pune un strat uniform de sfeclă fiartă și dată prin răzătoare, iar ultimul strat este compus din ouăle fierte și mărunțite. La final, se pune peștele rămas în mijloc și salata este gata de servit.
Salata de scrumbie sub blană a ieșit mult mai gustoasă. Acest lucru se datorează în mare parte peștelui, deoarece scrumbia este mai grasă. Poftă bună!
”