Cea mai delicioasă patiserie din copilărie, „Rulouri” din aluat original și cu 2 tipuri de cremă fină: ies incredibil de gustoase și aromate, iar prepararea este extrem de simplă.

 
Există două variante de cremă, cremă de patiserie obișnuită și cremă fiartă cu albușuri. Aceste rulouri din aluat foitaj cu cremă sunt ușor de pregătit acasă. Voi folosi un aluat super foitaj, original, făcut cu bere care se prepară foarte rapid, rezultând un aluat foarte fin și sfărâmicios.

Acest aluat foitaj universal poate fi păstrat în congelator și folosit când este necesar. Din aluatul foitaj pentru rulouri, puteți pregăti oricând plăcinte și pateuri dulci sau sărate, cu orice umplutură.
### Ingrediente:
Rulouri cu cremă – 20 bucăți

**Aluat pentru rulouri cu bere:**
– Făină 320 grame (2 căni)
– Unt sau margarină 150 grame
– Bere rece proaspătă 100 ml
– Sare un praf

**CREMĂ DE PATISERIE (pentru toate rulourile):**
– Lapte 250 ml (1 cană)
– Gălbenușuri 2 bucăți
– Zahăr 90 grame
– Zahăr vanilat 10 grame
– Amidon de porumb 30 grame
– Unt 100 grame
**CREMĂ FIARTĂ CU ALBUȘURI (pentru toate rulourile):**
– Albușuri 2 bucăți
– Zahăr 120 grame
– Zahăr vanilat 10 grame
– Apă 35 grame
– Sare un praf

### Mod de preparare:
Începem cu prepararea cremei de patiserie pentru rulouri. Într-o cratiță, turnăm o cană de lapte, adăugăm zahărul, zahărul vanilat, două gălbenușuri (se poate înlocui cu un ou întreg) și amidonul de porumb.
Amestecăm toate ingredientele până la o consistență omogenă. Trecem la plită și încălzim amestecul, amestecând continuu pentru a nu se arde.

Când amestecul începe să se încălzească, reducem puterea plitei la mediu și fierbem crema până la îngroșare, până apar primele bule. Luăm de pe foc.

Turnăm crema într-un bol, acoperim cu folie în contact și lăsăm să se răcească.

Ne ocupăm de aluatul foitaj pentru rulouri. În făina cernută adăugăm sare. Răzuim untul rece sau margarina pe răzătoarea mare, scufundându-l constant în făină. Frecăm cu mâinile până obținem o consistență uniformă.
Facem o adâncitură și turnăm 100 ml de bere rece, amestecăm. Frământăm aluatul mai întâi cu o spatulă, adunându-l rapid într-un singur bulgăre, fără a lăsa untul să se topească.

Berea conferă aluatului o structură foietată specială. Când aluatul s-a legat, presărăm masa cu făină și întindem aluatul.

Îl întindem într-un dreptunghi, apoi îl împăturim pe jumătate de 3-4 ori. Aluatul devine moale și elastic.

Îl punem într-o pungă și îl punem în congelator pentru o jumătate de oră.

Scoatem aluatul și îl împărțim în două părți pentru comoditate, lăsăm una pentru lucru, iar cealaltă o punem în frigider.
Presărăm masa și sucitorul cu făină și întindem aluatul într-o foaie de 2 mm grosime și dimensiuni 20×50 cm. Tăiem în 10 fâșii de 2 cm lățime.
Înfășurăm fiecare fâșie pe o formă metalică, începând de la capătul subțire, suprapunându-le ușor, fără a întinde aluatul, și lipim capătul.

Formăm toate rulourile în acest mod. Din cealaltă parte de aluat formăm și restul rulourilor.

Punem rulourile pe o tavă, cu îmbinarea în jos, acoperită cu hârtie de copt.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20-25 de minute, până devin ușor rumenite. După ce s-au copt, le scoatem de pe forme și le lăsăm să se răcească.

Preparăm crema de patiserie. Crema s-a răcit. Batem untul moale timp de 1-2 minute, adăugând treptat crema de patiserie, lingură cu lingură, și mixăm împreună.
Crema și untul trebuie să fie la aceeași temperatură camerei. Crema devine pufoasă și își menține bine forma. O punem la frigider pentru 15 minute pentru stabilizare.
Mai avem două albușuri, cu care pregătim crema fiartă cu albușuri. Într-o crăticioară, punem zahărul, turnăm apa și încălzim pe plită, amestecând până la dizolvarea zahărului, la putere medie.

În același timp, în alt bol, batem albușurile reci cu un praf de sare până devin o spumă densă.

Siropul fierbe, formând bule mari; din acest moment, fierbem încă 1,5 minute și luăm de pe foc. Turnăm siropul fierbinte în fir subțire peste albușurile bătute, continuând să mixăm, evitând să atingem paletele mixerului. Picăturile de sirop se solidifică în caramel!
După ce am adăugat tot siropul, continuăm să batem timp de 7-8 minute, în funcție de puterea mixerului. Bolul trebuie să fie complet rece. Crema devine densă, lucioasă și își menține bine forma.

Umplem rulourile cu cremă și, dacă dorim, le pudrăm cu zahăr.

Rulourile sunt crocante, stratificate și incredibil de delicioase.


Verificați De asemenea

🎂 Cremă de lapte condensat – fină și versatilă pentru eclere, torturi sau prăjituri

Această cremă din lapte condensat este soluția ideală pentru deserturi fine și rapide. Se prepară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *