150 de borcane au fost prea puține!

În marinadă este un ingredient secret. De aceea roșiile mele sunt mai bune decât toate celelalte!
Astfel de roșii pun la păstrare în tot beciul. Vara aceasta am făcut deja 3 rânduri, nici nu mai am unde să le așez. Dar la noi roșiile acestea se mănâncă foarte repede, așa că nu-mi fac griji. M-am gândit să vă arăt și vouă rețeta, am fotografiat cum pun o borcană. Sper să vă placă și vouă la fel ca familiei mele, pentru că sunt într-adevăr gustoase.

Ingrediente:

  • Roșii – 2–2,5 kg
  • Verdeață după gust
  • Piper negru boabe – 4–6 buc.
  • Muștar boabe – ½ linguriță
  • Cuișoare după gust
  • Usturoi – 2–3 căței
  • Zahăr – 6 linguri
  • Sare – 2 linguri
  • Oțet de mere – 20 ml
  • Apă – 1,5 l

Mod de preparare:

  1. Într-un borcan opărit, punem 4–6 boabe de piper negru. Adăugăm ½ linguriță de muștar boabe și o frunză de dafin. Apoi – 2–3 căței de usturoi. La dorință se poate adăuga și cuișoare.
  2. Pe fundul borcanului așezăm mărar și pătrunjel. Verdeața se poate varia după preferințe: inflorescențe de mărar, frunze de hrean, coacăz, vișin sau viță de vie, busuioc.
  3. Roșiile se spală și se aleg. Se folosesc doar cele tari, necoapte în exces, fără defecte.
  4. Umplem borcanul de 3 litri cu roșii și turnăm apă peste ele, pentru a măsura cantitatea necesară de lichid pentru marinadă.
  5. Punem un capac special pe borcan și scurgem lichidul într-o cratiță.
  6. Adăugăm în apă sarea și zahărul. Punem cratița pe foc.
  7. Când lichidul începe să fiarbă, o luăm de pe foc și adăugăm oțetul. Oțetul trebuie să fie de mere – acesta este ingredientul meu secret. El dă gustul deosebit. Desigur, dacă nu aveți și nu doriți să cumpărați, puteți pune 40 ml de oțet obișnuit, dar să știți că gustul va fi altfel. Cu cel de mere ies exact așa cum trebuie aceste roșii.
  8. Turnăm marinada peste roșii, acoperim borcanul cu capac și lăsăm să stea 20 de minute.
  9. După acest timp, punem borcanul într-o cratiță, turnăm apă fierbinte în interior și punem la foc să fiarbă 10 minute.
  10. Când în borcan se ridică bule de aer, închidem ermetic cu capac.
  11. Roșiile marinate cu muștar sunt gata. Acoperim borcanul cu un prosop sau pled până se răcește complet, apoi îl depozităm la loc răcoros pentru iarnă.


Verificați De asemenea

Chiftele suculente pe care toți le cer din nou și din nou! 🍽️

Familia mea îmi cere mereu să le pregătesc din nou aceste chiftele, și nu e …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *