Vecina mea din Uzbekistan mi-a dat rețeta de slănină în pachet. Acum soțul meu mă roagă mereu să o prepar.


Slănina iese foarte moale și gustoasă.

Ingrediente:

  • Slănină cu strat de carne
  • Maioneză
  • 1 cap de usturoi
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță de boia de ardei
  • Câteva frunze de dafin

Mod de preparare:

  1. Tăiați slănina în bucăți de dimensiuni dorite.
  2. Amestecați toate ingredientele, cu excepția frunzelor de dafin. Usturoiul se pasează prin presă.
  3. Ungeți fiecare bucată de slănină cu amestecul obținut și puneți-o în pachețele separate. Legați fiecare pachețel și puneți-le toate într-un singur pachet, pe care îl legați.
  4. Puneți apă la fiert, aduceți-o la punctul de fierbere și puneți pachețelele în apă. Când apa începe din nou să clocotească, reduceți focul și lăsați slănina să fiarbă la foc mic timp de 2,5 ore.
  5. Scoateți pachețelele și lăsați-le să se răcească.
  6. Scoateți slănina din pachețele și puneți-o într-un recipient cu capac. Puneți-o în frigider pentru 12 ore.
Dacă doriți, puteți adăuga muștar în sos, după gust.


Verificați De asemenea

Halva de casă – rețeta copilăriei 🍯

Am încercat o mulțime de rețete de halva și parcă niciuna nu era „acea” halva! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *