Ciuperci champignon marinate în 5 minute. Rețetă ideală pentru grădină: gata instant pe masă


Ciupercile în mod obișnuit necesită mult timp pentru marinare, dar rețeta noastră este mai rapidă și mai simplă, fiind nevoie de aproximativ 5 minute pentru pregătire. Aceste champignoane sunt perfecte pentru a fi pregătite la grădină, gata imediat pentru a fi servite ca aperitiv sau garnitură.

Ingrediente:

  • Ciuperci mici: 1 kg
  • 4 căței de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 1/2 lingură coriandru
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură sare
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 3 linguri oțet de mere
  • 50 ml apă
  • 1 ceapă roșie
  • Mărar

Rețetă pas cu pas:

  1. Pune ciupercile într-o oală adâncă, adaugă usturoiul tocat mărunt, foile de dafin, piperul boabe și coriandrul.
  2. Adaugă zahărul, sarea, uleiul și oțetul. Amestecă bine toate ingredientele și pune oala pe foc, lăsând compoziția să ajungă la punctul de fierbere.
  3. Fierbe ciupercile timp de 5 minute la foc mediu.
  4. Taie ceapa roșie în jumătăți de rondele și adaug-o peste ciuperci. Amestecă din nou și adaugă mărarul.
  5. Lasă ciupercile să se răcească complet la frigider. După răcire, sunt gata de servit.

Sugestie: Pregătite în acest mod, ciupercile vor fi atât de delicioase încât cu siguranță ți se va cere să repeți rețeta! 😊

Verificați De asemenea

Halva de casă – rețeta copilăriei 🍯

Am încercat o mulțime de rețete de halva și parcă niciuna nu era „acea” halva! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *