Vă propun o rețetă de sarmale din varză. Aceste sarmale vor fi primele care se termină de pe masă – sunt fragede, delicioase și ușor de preparat!
„Sarmale” – îți vine să-ți lingi degetele!
Ingrediente:
Pentru umplutură:
- Carne tocată de vită – 700 g
- Carne tocată de porc – 250 g
- Orez fiert – 1 pahar
- Ou – 1 bucată
- Pătrunjel – 1 lingură
- Ceapă – 1 bucată
- Boia – 1 linguriță
- Sare și piper – după gust
- Pastă de roșii – 100 g
- Varză – 1 căpățână medie
- Varză murată – 500 g
- Pastă de roșii – 425 g
- Roșii în suc propriu – 800 g
- Supă de pui – 1/2 pahar
- Usturoi – 1 cățel
- Zahăr brun – 1 lingură
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
- Îndepărtați frunzele exterioare ale verzei și spălați bine căpățâna.
- Pregătiți o oală mare cu apă. Scufundați varza în apă clocotită timp de 3-4 minute pentru a înmuia frunzele. Scoateți-o și lăsați-o la răcit.
- Amestecați toate ingredientele pentru umplutură.
- După ce varza s-a răcit, desprindeți frunzele.
- Puneți câte o porție de umplutură pe fiecare frunză și rulați-le sub formă de plic.
- Dacă ați terminat umplutura, dar mai aveți frunze de varză, tocați-le și puneți-le pe fundul unei oale curate. Deasupra puneți varză murată. Amestecați ingredientele pentru sos.
- Așezați un strat de sarmale în oală și turnați jumătate din sosul preparat. Adăugați un strat de varză – restul sarmalelor – și apoi restul de sos de roșii.
- Acoperiți oala cu capac și aduceți la fierbere. Reduceți focul și fierbeți timp de 2 – 2,5 ore.