
Plăcinta italiană nu este doar un desert sau un fel principal, ci o adevărată operă de artă culinară. Poate fi piesa de rezistență a oricărei mese și să încânte chiar și cel mai pretențios gurmand.
Vă vom spune cum să preparați plăcinta italiană cu brânză de vaci.
Ingrediente:
- Unt — 200 g;
- Zahăr — 220 g;
- Ouă — 2 buc.;
- Făină — 450 g;
- Smântână — 2 linguri;
- Praf de copt — 1 linguriță;
- Brânză de vaci — 600 g;
- Albuș de ou — 1 buc.;
- Amidon de porumb — 1 lingură.
Amestecăm untul cu zahărul, adăugăm ouăle și le amestecăm bine. Adăugăm în amestec o lingură de smântână, făina și praful de copt.
Frământăm un aluat elastic și nelipicios, pe care îl împărțim în două părți — una trebuie să fie mai mare decât cealaltă. Partea mai mare o punem în frigider, iar pe cea mai mică în congelator. Nu uitați să acoperiți ambele părți cu folie de plastic.
Pentru umplutură, amestecăm brânza de vaci cu zahărul, adăugăm albușul, smântâna și omogenizăm bine. Într-o formă de copt acoperită cu hârtie de copt, întindem partea mai mare de aluat pe fundul formei.
Peste aluat punem umplutura de brânză. Scoatem aluatul din congelator și îl tăiem în fâșii mari, cu care acoperim umplutura de brânză.
Coacem plăcinta la 180 de grade timp de 35-40 de minute.
”
felicitari Felicitari pentru prieteni gratis
