Iese gustos și suculent: ca acasă. Cum să gătești perfect peștele.

Peștele precum bibanul de mare este foarte răspândit în bucătărie. Are carne slabă și fragedă, care aproape că nu conține oase. Carnea de biban de mare este hrănitoare și săracă în calorii.
O rețetă bună pentru a pregăti un astfel de pește nu va lua mult timp în bucătărie și va oferi o cină delicioasă. Acesta este unul dintre motivele pentru care am decis să împărtășim cu voi o rețetă rapidă, precum și să facem un sos delicios pentru a-l completa.

Ingrediente:

  • Făină de grâu — 4 linguri;
  • Făină de porumb — 4 linguri;
  • Biban de mare — 3 kg;
  • Roșii — 2-3 bucăți;
  • Ardei iute — 1 buc;
  • Ardei dulce — 1 buc;
  • Usturoi — 4-5 căței;
  • Muștar bavarez — 2 lingurițe;
  • Boia afumată — 2 lingurițe;
  • Sare, piper;
  • Mărar, coriandru — 30 g;
  • Ulei vegetal — 30 ml.

Mod de preparare:

Tăiem coada și capul bibanului. Facem tăieturi pe toată lungimea peștelui. Îl împărțim în bucăți și scăpăm de șira spinării.

Punem peștele într-un castron. Îl sărăm, amestecăm și îl lăsăm 30 de minute.
Tăiem roșiile pe jumătate și le dăm pe răzătoare astfel încât pielea să nu ajungă în amestec.

Tăiem ardeiul dulce în bucăți mici. La fel procedăm cu ardeiul iute. Tocăm mărunt usturoiul. Punem legumele în tocător.

Combinăm legumele cu roșiile. Adăugăm mărarul tocat mărunt. Sărăm și piperăm după gust. Adăugăm două lingurițe de muștar bavarez. Amestecăm cu o lingură.

Punem făina de grâu și făina de porumb pe o farfurie plată, împreună cu boiaua afumată. Într-o altă farfurie turnăm apă.
Încingem tigaia cu 30 ml de ulei vegetal. Trecem peștele prin amestecul de făină, apoi prin apă.

Punem peștele la prăjit, câte 5 minute pe fiecare parte. Așezăm bucățile pe prosoape de hârtie.

Bucățile gata de pește pot fi înmuiate în sos și savurate la o cină festivă. Poftă bună tuturor!

Verificați De asemenea

Chiftele suculente pe care toți le cer din nou și din nou! 🍽️

Familia mea îmi cere mereu să le pregătesc din nou aceste chiftele, și nu e …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *