
Ingrediente:
- 2 verze
- 400 g orez
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 350 g carne tocată
- 1 lingură ardei gras măcinat
- 2 linguri pastă de roșii
- 5-6 linguri sos de roșii
- 1 linguriță ardei iute, piper negru și mentă
- 1 lingură sare
- 1/4 legătură pătrunjel
- 200 ml ulei
Pentru sos:
- 1/2 lingură pastă de roșii
- Sucul de la 1/2 lămâie
- 5-6 linguri ulei
- 1 linguriță sare
- Apă fierbinte
Mod de preparare:
- Pregătirea verzei
Spăl varza și scot cotorul cu ajutorul unui cuțit. Pun apa la fiert într-o oală mare, adaug varza întreagă în apă clocotită. O las să fiarbă încă 10 minute după ce începe din nou să clocotească. Cu ajutorul a două furculițe, desprind cu grijă frunzele una câte una, le răcesc și tai partea îngroșată a frunzelor. - Umplutura
Într-un bol adaug orezul bine spălat, ceapa tocată mărunt, usturoiul ras, carnea tocată, ardeiul gras măcinat, pasta de roșii și sosul de roșii. Asezonez cu ardei iute, piper negru, mentă, sare și pătrunjel tocat. Adaug uleiul vegetal și amestec totul bine cu mâinile. - Formarea sarmalelor
Tai frunzele de varză în jumătate. Pun o cantitate potrivită de umplutură în fiecare bucată de frunză și formez sarmalele, rulându-le strâns. - Așezarea în oală
Pe fundul unei oale, așez frunzele rămase de varză și aranjez sarmalele peste ele. - Sosul
Într-un bol mic, amestec pasta de roșii cu sucul de lămâie, uleiul, sarea și puțină apă fierbinte. Torn sosul peste sarmale în oală. - Gătirea
Pun oala pe foc și las să fiarbă până începe să clocotească. Apoi, reduc focul la minimum, acopăr cu un capac și fierb timp de 35-40 de minute. După ce le iau de pe foc, le las să se odihnească în oală, acoperite, timp de încă o oră.
Poftă bună!
Răsfățați-vă cu aceste sarmale delicioase „Visul Bărbatului” și împărtășiți rețeta cu cei dragi!
”