Plăcinta „Deliciu deplin”. Un aluat pufoș, cu care orice gospodină se descurcă.
O plăcintă foarte simplă și gustoasă cu brânză de vaci, care iese întotdeauna perfect.
Pentru pregătire veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- lapte, 150 ml;
- făină, 450 – 500 g;
- ouă, 3 bucăți;
- unt, 100 g;
- zahăr, 4 linguri;
- sare, o treime de linguriță;
- drojdie uscată, 8 g.
Pentru umplutură, luați:
- brânză de vaci, 250 g.
-
- zahăr, 2 linguri;
- gălbenuș de ou, 1 buc;
- stafide, 50 g;
- zahăr vanilat, 1 pliculeț.
Topim untul.
-
Amestecăm zahărul cu sarea și laptele călduț, untul topit și ouăle, amestecăm masa.
Cernem făina și o amestecăm cu drojdia. Adăugăm treptat făina cu drojdia în masa lichidă, frământăm aluatul până devine moale și nu se mai lipește de mâini. Acoperim aluatul cu folie și-l lăsăm într-un loc cald timp de 1 oră, apoi îl frământăm și-l lăsăm încă 1 oră.
Brânza de vaci o amestecăm cu zahărul vanilat și gălbenușul, zahărul după gust, amestecăm până devine omogen. Putem folosi un blender.
-
Aluatul îl frământăm și-l împărțim în bucăți – aproximativ 22 de bucăți. Le întindem în foi, punem umplutura și le închidem pe margini.
Un tăviță rotundă pentru copt o acoperim cu hârtie de copt și așezăm bărcuțele în tavă, cu brânza în sus. Presărăm stafide sau le adăugăm direct în brânză. Lăsăm timp de 15 minute și ungem cu ou bătut.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem timp de 25 – 30 de minute.
-
Un astfel de aluat se potrivește și pentru plăcinta cu mere – merele le tăiem în felii subțiri și le amestecăm cu scorțișoară și zahăr și le așezăm în aluat.
”